Netværksteknologi af Murrelektronik | Murrelektronik

Netværksteknologi af Murrelektronik

Styr dine data i den rigtige retning

Download whitepaper

Industrielle kommunikationsnetværk er rygraden i digitaliseringen

Maskin- og systemkommunikation er i hastig vækst. Netværk fungerer som en livline for datastrømme. For at garantere en vellykket digitalisering skal du have en pålidelig netværksteknologi. Du skal have afklaret, om kommunikationsnetværket er stærkt nok til at håndtere stigningen i fleksible applikationer og finde ud af, hvad forudsætningerne er for pålideligt at skabe et netværk i en kombination af klassiske og / eller digitale enheder. Og endelig skal du vide, om applikationen er klar til fremtidige fremskridt inden for datakommunikation.

Design, planlægning og implementering af industrielle kommunikationsnetværk kræver en grundig viden om automationsteknologi og må tage højde for de vigtigste krav til netværksdata - pålidelighed, åbenhed og fleksibilitet.

Murrelektronik ved, at det ikke kun er evnen til at levere komponenter, der spænder fra de mest basale switche helt op til det nyeste inden for POE-teknologi og kablerne til at forbinde dem, der betyder noget, men også evnen til at yde support og tips til at hjælpe vores partnere med at optimere datastrøm, samtidig med at mængden af kabler reduceres.

Deling af viden, præsentation af muligheder (inklusive deres fordele og ulemper) og forklaring af "point-of-use" for komponenterne giver dig mulighed for at se industrielle netværk som en helhed og fremhæver merværdien af den valgte løsning.

Systemnetværk vs. netværk efter behov

Produktionsfaciliteter skal være fleksible og lette at ændre. Som et resultat er designet af netværkstopologien nøglen til at sikre den datarelaterede funktionelle pålidelighed af maskinerne og systemerne og for at sikre, at den er i overensstemmelse med de nuværende krav. Det er også vigtigt at kontrollere konceptet for overflødige forbindelser gennem kontinuerlig segmentering og ubegrænset adgang til netværk på højere niveau.

Ud over at være åbne og fleksible, skal industrielle netværk også være designet til at matche applikationen. Individuelle faktorer valgt af slutbrugerne som digital bæredygtighed og forbedret diagnostik er med til at definere den rigtige netværkstopologi.

Switche er 'kaptajnen' i dit netværk

Intelligente infrastrukturkomponenter -switche - læser indgående data og videresender dem til den relevante enhed. Netværksydelsen afhænger af switchens ydeevne. Valget mellem unmanaged eller managed switche bestemmes udfra behov og enhedsfunktion.

Unmanaged switche forsyner Ethernet-enheder med netværksforbindelser, så de kan kommunikere med hinanden. Som formidlere tilføjer de yderligere porte til netværket, men tilbyder hverken intelligente funktioner eller kan kontrollere netværkstrafik. I industrielle miljøer anvendes unmanaged switche ofte i små netværk.

Managed switche tilbyder derimod omfattende muligheder i port- og enhedskonfiguration. De udfører vigtige funktioner til fejlanalyse, netværksdiagnose og redundansmekanismer. Disse switche optimerer datatransmission, men øger konfigurationsindsatsen og dermed de samlede omkostninger. Imidlertid giver deres anvendelse i et netværk fordele, der giver mere kontrol, herunder når fjernadgang er påkrævet.

Al opmærksomhed på industrielle netværk!

De seks scenarier nedenfor viser, HVORDAN og HVOR de rigtige switche kan forbedre et industrielt netværk. I disse eksempler viser Murrelektronik, hvordan styring af datatrafik med switche giver mulighed for at bruge den rigtige teknologi til at finde den rette løsning til den rigtige pris.

Ved at se på faktorer som decentralisering og ved hjælp af en komplet systemtilgang, som Murrelektronik tilbyder individualiserede muligheder for, kan en virksomheds viden om maskinforbindelser vokse sammen med deres netværkseffektivitet. Optimer dine industrielle netværk - med tilpasset installationsteknologi!

Case 1: Topologikontrol og optimeret datastrøm

Før

Udgangspunktet er switche i kabinettet, hvis linjer går ud i marken (flere løber 50 m) og ofte fører til det samme sted. I decentrale styreskabe fører dette til enorme pladsproblemer og en forvirrende række kabler.

eller

Ved at placere en anden switche i et andet decentralt kontrolskab kan installationen gøres meget enklere og mere gennemskuelig.

Efter

En decentral switch er ledende med en linie der løber fra styreskabet som så følges af stjernetopologi i feltet.

eller

Udskiftning af den anden switch med en IP67 switch

Fordel

Omkostningsreduktion gennem færre kabler og overførsel fra styreskabet til feltet, kortere installationstid, pladsbesparelser, lettere fejlfinding (kun i tilfælde af kabelbrud mellem styreskab og modul), vægtbesparelser.

Applikation

Logistikcentre, produktionslinjer (bilindustrien), omfattende robotapplikationer, pressemaskiner, kraner, fødevareindustrien, automated guided vehicles

Konklusion

Moderne installation af maskiner og systemer med enkel kabelføring og omkostningsoptimering.

Tilbage til oversigt

Case 2: Skift fra Profibus til ProfiNET

Før

Brug af klassisk Profibus-teknologi har den ulempe, at Profibus ikke længere understøttes fuldt ud, og at den kun fungerer i en linjetopologi. Derudover kan brugen af lange fieldbuskabler forårsage omfattende fejlfinding inden for netværket. Yderligere ulemper er de nødvendige termineringsmodstande (som kan være en hyppig fejlkilde), en mangel på integrerede IT-tjenester og rigid DIP-switch-adressering.

Efter

ProfiNet er en åben topologi, der understøtter forskellige formater (stjerne / træ / osv.). ProfiNET er baseret på en Industrial Ethernet-standard til datatransmission og muliggør således ikke kun forbindelse af feltniveau, men sikrer også en kombination med industrielle IT-funktioner.  Ingen termineringsmodstand er påkrævet.

Derudover forkorter ProfiNet installation og nedetid ved automatisk topologistyring. ProfiNet-enheder er "plug and play". De kan let installeres eller udskiftes i topologien og programmeres automatisk af styringen - ingen konfiguration krævet.

Fordele

Meget fleksibel systemstruktur, åbenhed for den fremadrettede ProfiNET-standard, høj datahastighed, udvidet diagnostik, TSN-perspektiv.

Applikationer

Enhver branche, der bruger Profibus; robotter med værktøjsskiftere, transportlinjer til biler, maskinteknik, værktøjsmaskiner.

Konklusion

Smarte netværk bruger den nyeste ProfiNET-protokol til konfiguration, vedligeholdelse og fejlfinding. Ældre Profibus-systemer er forældede og understøttes eller opdateres ikke længere.

Tilbage til oversigt

Case 3: Skift fra unmanaged til managed switche

Før

Unmanaged switche installeres for at sikre en hurtig og nem opstart. Denne konfiguration kræver ingen programmering, men tillader ikke tilpasning.

Efter

At skifte til managed switche betyder konfiguration med flere funktioner og diagnostiske muligheder. Managed switche fungerer som ledere / guider for datatrafikken og gør det muligt at bruge konfigurationsværktøjer som TIA Portal. Managed switche har funktioner til fjernvedligehold og kan automatisk konfigureres i topologien af styringen.

Fordele

Systemoplysninger muliggør analyse og funktionel udvidelse, mens fjernvedligeholdelse åbner nye servicepotentialer. Managed switche kan også være diagnostiske hjælpemidler. Systemet er ikke overbelastet med for mange unmanaged switche. Konfigurationer kan let kopieres og implementeres på andre managed switche. Med ProfiNet managed switche overtages adresseringen og konfigurationen automatisk af styringen under opstart - ProfiNET-managed switches kræver ikke direkte / on-site konfiguration, så installationsomkostningerne er lavere.

Applikation

Værktøjskonstruktion, maskinteknik, transportlinjer, mobile maskiner, robotapplikationer, F&B ... inklusive funktioner såsom fjernvedligeholdelse af maskiner, tilstandsovervågning, forudsigelig vedligeholdelse

Konklusion

Selvom managed switche har højere investeringsomkostninger sikrer de optimal drift af et industrielt Ethernet-netværk med jævn datatrafik i applikationen. Applikationsdata sikrer diagnostik. Planlagt topologianalyse, planlagt fjernvedligeholdelse og indbyggede fejlfindingsfunktioner sparer tid og penge, især i tilfælde af uplanlagt nedetid.

Tilbage til oversigt

Case 4: Retrofit/Udvidelse

Før

Modernisering / opdatering af en maskine medfører udfordringer, herunder yderligere komponenter og porte.

Efter

Passende systemanalyse sikrer optimalt netværk af eksisterende maskiner med nye krav. Redundante systemer kan tilføjes og forbindelsesprocessen standardiseres for at gøre maskinopsætningen lettere. 

Fordele

Maskiner opdateres korrekt for at sikre, at databehovet matcher kundens forventninger og budgetter. Dette kan omfatte en (om) bestilling af installationsteknologien og både cost-benefit og systemanalyse.

Applikation

Eftermontering af maskiner gennem ny teknologi og/eller udfasning i enhver industri

Konklusion

Det rette netværk moderniserer maskiner og dataindsamling inden for det eksisterende produktionsmiljø.

Tilbage til oversigt

Case 5: Tilslutning af nye maskiner

Før

Du står overfor at skulle ændre din maskintilslutning fra klassiske, velkendte metoder til nuværende teknologier og standarder, men samtidig vil du ikke gå glip af muligheden for at se på alternative løsninger og innovationer.

Efter

En rigtig systemtilgang til netværksrådgivning giver mere forståelse for de muligheder, der er tilgængelige i de forskellige teknologier / platforme, herunder tilføjelse af funktioner som dataanalyse og fejlfinding.

Fordele

Med den korrekte teknologi bliver maskiner modulære, hvilket gør dem lette at kopiere og sænker idriftsættelsestiden.

Applikation

Nye maskiner kan bygges til ethvert område

Konklusion

Omkostningsreduktion, mere know-how inden for maskintilslutning og højere effektivitet i egen løsning - alt er muligt.

Tilbage til oversigt

Case 6: Centralt og decentralt netværk (IP20 eller IP67)

Før

Standarden er at integrere IP20-switche i styreskabet. Hvis der kræves en decentral version, er et eksternt styreskab udstyret med en IP20-switch.

Efter

Decentrale switche med en passende IP-klassificering installeres ved processen, der bringer netværket og IO-periferiudstyr til feltet. Dette reducerer plads, kabeltræk og installationsomkostninger betydeligt.

Fordele

Effektivisering af den industrielle Ethernet-infrastruktur og den dertil knyttede reduktion af kabeltræk og omkostningsresultater medfører samlede besparelser for installationen. Topologier bliver enklere og klarere og giver mulighed for hurtigere idriftsættelsestider.

Applikation

Logistik, produktionslinjer, store anlæg (emballage, kraner etc.), automated guided vehicles, klassisk maskinteknik

Konlkusion

Decentrale, omkostningsoptimerede maskintilslutninger efter behov.

Tilbage til oversigt

Download whitepaper

Udfyld formularen og du vil få adgang til alle downloads

Angiv resultatet af beregningsopgaven ovenfor.
captcha
*Obligatorisk felt
Hej
Vi er her for dig!
Vi tager os af dine spørgsmål...