Fordele ved IO-Link | Murrelektronik
Murrelektronik IO-Link

IO-Link gør installationerne lette

Produktionsprocesser bliver hurtigere og mere fleksible og derfor også mere rentable. En masse data indsamles i moderne maskiner og anlæg under produktionsprocessen. Integration af IO-Link-enheder forenkler dataindsamling og -håndtering, samtidig med at der skabes gennemsigtighed hele vejen fra sensor-aktuator-niveau til cloud‘en. Murrelektronik er din ekspert, når det kommer til at integrere IO-Link-enheder i din installation.

Wolfgang Wiedemann - Head of Application & Sales Support

IO-Link kommunikationsstandard gør maskiner mere effektive, fleksible og økonomiske. Murrelektronik skaber infrastrukturen til datatransmission.

Wolfgang Wiedemann, IO-Link ekspert

Hvorfor IO-Link?

IO-Link forkorter idriftsættelsestid

Konfigurationsdataene for smarte sensorer eller aktuatorer kommer direkte fra kontrolsystemet og behøver ikke at konfigureres manuelt, så maskinopsætningen er hurtigere.

IO-Link revolutionerer vedligholdelse

Da IO-Link-enheder konstant genererer klare procesdata, får serviceteknikere indsigt i applikationsprocesser og betingelser. Reparationer kan planlægges, og nye vedligeholdelsesrutiner, herunder mulighed for fjernvedligeholdelse, kan etableres inden et større sammenbrud.

IO-Link minimerer omkostninger

IO-Link-kommunikation kræver ikke skærmede kabler. I stedet kan standard M12- eller M8-kabler anvendes. Sammenlagt med konfigurerbare sensorer og aktuatorer som minimerer antallet af forskellige versioner der kræves, betyder det forenklede indkøbsprocesser, og mindre behov for lagerplads, så direkte omkostninger er lavere.

IO-Link øger produktiviteten

Med IO-Link gemmes enhedskonfigurationer i masteren. Når en enhed udskiftes, kan konfigurationen overføres direkte til den nye komponent. Dette gør det hurtigere og lettere at udskifte en enhed samtidig med at nedetiden reduceres væsentligt.

IO-Link med Murrelektronik

Murrelektronik er eksperten, når det gælder implementering af installationskoncepter, der er skræddersyet til din applikation. Med din hjælp analyserer vi dit anlæg og maskiner - med særlig opmærksomhed rettet mod både antallet og placeringen af input og output, hvor sensorer, aktuatorer og smarte enheder er integreret. På baggrund af vores brancheerfaring og dit førstehåndskendskab til dit anlæg, kan vi vælge det installationskoncept, der bedst opfylder dine behov. Uanset hvilket du vælger, har hvert koncept noget til fælles: IO-Link.

Murrelektroniks kompakte fieltbudmoduler (MVK Metal, Impact67 og Solid67) er udstyret med IO-Link-porte. De giver dig mulighed for at integrere IO-Link-enheder i installationen hurtigt og nemt. Murrelektronik tilbyder også MVK Fusion, et enkeltstående fieldbusmodul, der giver dig mulighed for at forbinde standard IO'er, sikkerhedsapplikationer og IO-Link-enheder i det samme modul.

En anden mulighed er Cube67, Murrelektroniks kompakte, modulære fieldbussystem. Med integrationen af en Cube67 IO-Link-master i din Cube-installation kan du oprette forbindelse til op til 128 IO-Link-enheder på en busnode.

Murrelektronik tilbyder en bred vifte af IO-Link tilbehør, herunder IO-Link hubs, analoge konvertere og induktive koblinger for at maksimere rentabiliteten af dine IO-Link installationer. Med hubs kan du nemt gange antallet af digitale IO-porte, mens den analoge konverter kan bruges til at forbinde analoge sensorer og aktuatorer til en IO-Link-master. Vores induktive kobling sikrer berøringsfri IO-Link-kommunikation over en luftspalte - IO-Link-masters og enheder kan parres og adskilles næsten øjeblikkeligt (ca. 10 ms), hvilket gør værktøjsskift hurtigt og nemt. Murrelektronik tilbyder endda en IP67 strømforsyning, Emparro67 Hybrid, der har indbygget IO-Link-funktionalitet til indsamling af diagnostiske data og driftsegenskaber.

IODD-filen (IO Device Description) er en enhedsbeskrivelsesfil til IO-Link-enheder. Den indeholder identificerende oplysninger, enhedskonfiguration, proces- og diagnostiske data, kommunikationsfunktioner og mere. Med Cube67 Ethernet / IP-busnode kan brugerne oprette deres eget IODD-filbibliotek. Alle IO-Link-enheder, der er integreret via Cube67-systemet, kan konfigureres på Cubes webinterface. Webinterfacet eliminerer behovet for IO-Link-enheders AOI-filer. Det har også en ekstra indbygget funktion til idriftsættelse og fejlfinding af IO-Link-enheder uden en controller. Med Murrelektroniks MVK Metal- og Impact67-fieldbusmoduler gemmes IODD-filerne i GSDML-filen.

Hvis IO-Link sensorer, ventilterminaler eller andre enheder er indbygget i installationen, kan brugerne få direkte adgang til disse databaser via webinterfacet eller standardværktøjet. Der er ikke behov for yderligere software, og tidskrævende trin, såsom filimport, hører fortiden til. Integration opnås på rekordtid.

Lær af os!

Murrelektronik er din go-to til alle dine IO-Link spørgsmål. Vi har produkterne og løsningerne til at integrere IO-Link-enheder i dine installationer. Kontakt os for at lære mere, vi er altid klar til at hjælpe dig.

 

USE CASE: A CUBE67 IO-LINK APPLICATION Whitepaper: IO-Link Whitepaper: IO-Link Solutions Brochure: IO-Link Makes Installations Easy

Hej
Vi er her for dig!
Vi tager os af dine spørgsmål...